8ο Δημοτικό Κηφισιάς

Δ/νση Π.Ε. Β' ΑΘΗΝΑΣ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική T4E

T4E

Teachers For Europe 2020-2021

Από το 2019, ξεκίνησε με το τμήμα Δ1, το πρόγραμμα "Made in Europe", της Ευρωπαίκής Ένωσης, που είχε να κάνει με τα Δικαιώματα των Παιδιών και τις Δημοκρατικές Αξίες την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το πρόγραμμα αυτό,θα αποτελέσει μια σπουδαία πρακτική εμπειρία, εφαλτήριο επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλα σχολεία της Ευρώπης. Στόχος μας είναι  να μεταλαμπαδεύσουμε την σπουδαιότητα των δημοκρατικών αξιών στους μαθητές μας μέσω της διδασκαλίας των ΤΠΕ, προκειμένου όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι οι αξίες αυτές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. Με τη χρήση καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων (παζλ, online games, κουίζ, διαδραστικοί χάρτες, κατασκευή ιστοσελίδας κλπ.) οι μαθητές θα διδαχθούν τις αξίες και τους στόχους της ΕΕ αλλά και θα εντρυφήσουν στη μελέτη των  Ευρωπαϊκών κρατών (ιστορία, πολιτισμός, γεωγραφικά και δημογραφικά στοιχεία, παραγωγή και οικονομία κλπ.).

Αρχικά οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τις έννοιες της  Ευρωπαίκής Ένωσης, παίζοντας διάφορα παιχνίδια από τη ΓΩΝΙΑ ΜΑΘΗΣΗΣ της Ευρώπης.

 

Στη συνέχεια, εν μέσω lockdown, οι μαθητές συνεργάστηκαν και ξεκίνησαν να γράφουν μια ιστορία χρησιμοποιώντας το storyjumper!

Η ιστορία ολοκληρώθηκε με την επιστροφή μας στο σχολείο, μέσα στη σχολική τάξη! Διαβάστε όλη την ιστορία, καόνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα:

 

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική T4E