Τ.Π.Ε.
Τ.Π.Ε.
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΣΧΟΛΕΙΟ
- Δημοσιεύθηκε : 14 Οκτωβρίου 2015
- Γράφτηκε από τον/την Super User
- Εμφανίσεις: 5151
2024-2025
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Οι μαθητές των Β' και Γ' τάξεων έδωσαν το δικό τους μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με πολύ όμορφες ζωγραφιές μέσω του Tux Paint στο Εργαστήριο Πληροφορικής:
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
"ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ" ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ
Το σχολείο μας συμμετέχει στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντική & Πολιτιστική Εκπαίδευση), με τίτλο: «Από τη Μυθολογία στο Διάστημα (Myth2Space)» για δεύτερη συνεχή χρονιά! Οι μαθητές του τμήματος, θα ασχοληθούν με τις εξελίξεις της επιστήμης του διαστήματος, διερευνώντας τις εφαρμογές της στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τόσο μέσω των ανακαλύψεων όσο και μέσω της ανάγκης για την αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Οι δράσεις κυρίως θα πραγματοποιούνται εντός του εργαστηρίου Πληροφορικής.
Το σχολείο με το οποίο θα συνεργαστούμε είναι το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Δοκού Ν. Ροδόπης, με το οποίο θα πραγματοποιούνται και διαδικτυακές συναντήσεις, προκειμένου να καλλιεργηθεί η επικοινωνία, η συνεργατικότητα, η ομαδικότητα, αλλά και η συνειδητοποίηση του «ανήκειν» σε ένα ευρύτερο σχολικό κοινωνικό σύνολο με ισότιμη συμμετοχή. Η λογική επιλογής του συνεργαζόμενου σχολείου, είναι να υπάρχει διαθεματικότητα αστικού κέντρου με περιφέρεια και έγινε από τη συντονιστική επιτροπή του Δικτύου.
Παράλληλα, θα συμμετέχουμε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο, όπου 2 περυσινές μαθήτριές μας της έκτης θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις που πραγματοπoιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2023-2024 με το συνεργαζόμενο σχολείο, το 25ο Δ.Σ. Χαλκίδας!
Από την παρουσίαση του Δικτύου στην ESA (European Space Association) στις Βρυξέλλες.
Από τις πρώτες διαδικτυακές συναντήσεις με τα υπόλοιπα σχολεία του Δικτύου!
Μείνετε συντονισμένοι!
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 2024
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε. Οι μαθητές του σχολείου μας εισήχθησαν στις βασικές αρχές του προγραμματισμού, της αλγοριθμικής σκέψης αλλά και της ψηφιακής ιθαγένειας, με παιγνιώδη τρόπο! Χρησιμοποίησαν σταθερούς και φορητούς υπολογιστές αλλά και τάμπλετ! Μπορείτε να παίξετε και σεις!!
Sparking Understanding of SDGs Through AI and Novel Approaches in Balanced Learning Environments”
Οι μαθητές του τμήματος ΣΤ2 συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα eTwinning με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία με θέμα “SUSTAINABLE: Sparking Understanding of SDGs Through AI and Novel Approaches in Balanced Learning Environments”. Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές θα υλοποιούν δραστηριότητες χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) που σχετίζονται με έναν από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).
Το έργο βασίζεται σε 3 άξονες: Αειφορία, Καινοτόμες εκπαιδευτικές στρατηγικές και Αναδυόμενες τεχνολογίες. Με την ενσωμάτωση των αναδυόμενων τεχνολογιών στην τάξη, οι μαθητές θα συμμετέχουν σε ελκυστικές, διαδραστικές δραστηριότητες που όχι μόνο ενισχύουν τον ψηφιακό γραμματισμό αλλά και εμβαθύνουν στην κατανόηση των παγκόσμιων προκλήσεων. Μέσω πλατφορμών, που βασίζονται στην ΤΝ, και συνεργατικών ψηφιακών εργαλείων, οι μαθητές θα αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής σκέψης, επίλυσης προβλημάτων και επικοινωνίας, συμβάλλοντας παράλληλα σε ουσιαστικές συζητήσεις για τη βιωσιμότητα και την παγκόσμια ιθαγένεια.
Υπεύθυνη για το έργο στο σχολείο μας θα είναι η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Ειρήνη Παπαδοπετράκη.
Με μεγάλο ενθουσιασμό ξεκινήσαμε αυτήν την εβδομάδα την πρώτη μας εισαγωγή στους 17 ΣΒΑ στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Παγκόσμιων Στόχων», Η προσέγγιση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του etwinning project με τίτλο:“SUSTAINABLE: Sparking Understanding of SDGs Through AI and Novel Approaches in Balanced Learning Environments”. Αρχικά κάναμε μια εισαγωγική δραστηριότητα παρακολουθώντας το βίντεο «UN Sustainable Development Goals – Overview» από το YouTube.
Στη συνέχεια διαβάσαμε το κόμικ για τους 17 ΣΒΑ! Στη συνέχεια συζητήθηκαν στην ολομέλεια όλοι οι στόχοι, καθώς και το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως σχολείο.
Στο τέλος της πρώτης μας εισαγωγής διασκεδάσαμε παίζοντας το κουίζ για τους SDGs και πήραμε ως δώρο ένα SDG Pet!
Δείτε ΕΔΩ την ιστοσελίδα του έργου, όπου θα ανεβαίνουν οι δράσεις όλων των εταίρων, ανά μήνα!
Μείνετε συντονισμένοι!
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΦΙΣΩΝ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ HALLOWEEN
Το Halloween είναι ένας ετήσιος εορτασμός που λαμβάνει χώρα κάθε Οκτώβριο. Οι ρίζες του προέρχονται από το αρχαίο Κέλτικο φεστιβάλ, ονόματι Samhain, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες άναβαν φωτιές και φορούσαν στολές με σκοπό να απωθήσουν τα κακά πνεύματα. Στο πλαίσιο του εορτασμού του Halloween, οι μαθητές χρησιμοποιώντας τα web2.0 εργαλεία PosterMyWall, το Tux Paint και το Onlinecoloring έφτιαξαν υπέροχες εμπνευσμένες αφίσες και ζωγραφιές !
ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΤΑΞΕΩΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥΣ
ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ
Στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων, περιέγραψαν το σχολείο των ονείρων τους χρησιμοποιώντας το Magic Media του web2.0 εργαλείου Canva. Πιο συγκεκριμένα, περιέγραψαν το σχολείο των ονείρων τους με λέξεις και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οι λέξεις μετατράπηκαν σε εικόνες! Η συγκκεκριμένη εγφαρμογή παραγωγής εικόνων AI έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να δημιουργήσουν μοναδικές εικόνες από μια απλή περιγραφή σε δευτερόλεπτα!
2023-2024
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ Β' ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ÉCOLE PRIMAIRE L'EAU VIVE, EVEUX
Στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΑ122 Erasmus, τα παιδιά των τμημάτων Β1, Β2 και Β3 συμμετείχαν στην εκπόνηση ενός video παρουσίασης του εαυτού τους!
Because language is all about communication and not certification!
Τέλος, στο εργαστήριο Πληροφορικής οι μαθητές ετοίμασαν καλοκαιρινές κάρτες για τους συμμαθητές τους από το σχολείο ÉCOLE PRIMAIRE L'EAU VIVE, EVEUX κοντά στη Λυόν. Δημιουργήθηκε ένα συνεργατικό Padlet, με τις δημιουργίες όλων των μαθητών από Ελλάδα και Γαλλία!
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να συνδεθείτε με το Padlet:
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δειτε το βίντεο των μαθητών της Β' τάξης!
Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:
Μαρία-Μυρσίνη Κοστούλα (Δασκάλα Αγγλικών)
Ειρήνη Παπαδοπετράκη (Εκπαιδευτικός Πληροφορικής)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤ1 στον διαγωνισμό STEM DISCOVERY CAMPAIGN 2024
Η φετινή εκστρατεία Scientix STEM Discovery είναι μια κοινή διεθνής πρωτοβουλία που συνδιοργανώνεται με την Life Terra. Η πρωτοβουλία αυτή καλεί εκπαιδευτικούς, έργα, οργανισμούς, βιβλιοθήκες, σχολεία, πανεπιστήμια, συλλόγους νέων και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής, να γιορτάσουν τη σταδιοδρομία και τις σπουδές στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών (STEM). Η εκστρατεία διήρκεσε από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2024, με κορύφωση των δραστηριοτήτων από τις 24 έως τις 30 Απριλίου.
Το σχολείο μας και φέτος, πήρε μέρος στον διαγωνισμό στην κατηγορία "Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά" (Digital Cultural Heritage by Europeanna) με την εφαρμογή ενός διδακτικού σεναρίου. Ο τίτλος; " Hey sky, take off your hat, girls said", τον οποίο και εμπνευστήκαμε από τη βιογραφία της Valentina Tereshkova, της πρώτης γυναίκας στο διάστημα.
Το σενάριο είχε στόχο να υποστηρίξει τα κορίτσια στην επιλογή της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας στο STEM. Ήταν, επομένως, αφιερωμένο στην προώθηση της Διαστημικής Επιστήμης στις γυναίκες!
Οι μαθητές λοιπόν του τμήματος ΣΤ1, εξερεύνησαν βιογραφίες διάσημων γυναικών που συμμετείχαν σε διαστημική έρευνα ή ταξίδεψαν στο διάστημα, έκαναν δημιουργική εργασία (με παρουσιάσεις και κατασκευές αφισών), αναπαράστησαν εικόνες γυναικών που ταξίδευαν στο διάστημα, αλλά και εργάστηκαν στον προγραμματισμό ενός drone. Επισκέφθηκαν την έκθεση LIFE IN SPACE για να να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, ενώ παράλληλα πήραν μέρος στην πρόκληση Astro Pi Mission Zero, όπου είχαν ευκαιρία να εκτελέσουν τον κώδικά τους στο διάστημα! Όλες οι υποβολές μεταφορτώθηκαν και εκτελέστηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ! Ευχαριστούμε τον δάσκαλο του τμήματος κ. Χρήστο Τσαρτσαφλή για τη βοήθειά του σε όλη τη διάρκεια του έργου!
Διαβάστε ΕΔΩ το διδακτικό μας σενάριο και δείτε ΕΔΩ (σε full screen και χρησιμοποιώντας τα βελάκια δεξιά αριστερά) το animation όλου του έργου!
Καλή μας επιτυχία !
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, εκπαιδευτικοί από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από τις περιοχές Λυόν και Ρουέν επισκέφθηκαν το σχολείο μας για επιτόπιο παρακολούθηση εργασίας (Job shadowing). Ανάμεσα σε όλες τις δράσεις, επισκέφθηκαν και το εργαστήριο Πληροφορικής όπου είχαν την ευκαιρία -μαζί με τους μαθητές όλων των τάξεων- να συμμετέχουν στις ψηφιακές δημιουργίες ένεκα των ημερών του Πάσχα! Πιο συγκεκριμένα, έφτιαξαν κάρτες πασχαλινές με τα εργαλεία Tux_Paint και PosterMyWall, συννεφόλεξα με το WordArt, έπαιξαν Kahoot online quiz με θέμα το Πάσχα, ενώ παράλληλα έγινε από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ρίζο Τζαλακώστα, μάθημα πάνω στην αξιοποίηση των διαδραστικών συστημάτων στην εκπαιδευτική πράξη, αναδεικνύοντας τις δυνατότητές τους στο μάθημα της Ιστορίας, της Φυσικής και των Μαθηματικών.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
"ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ"
Το σχολείο μας συμμετέχει στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντική & Πολιτιστική Εκπαίδευση), με τίτλο: «Από τη Μυθολογία στο Διάστημα (Myth2Space)». Οι μαθητές θα μελετήσουν την ελληνική μυθολογία και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, θα ασχοληθούν με τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και με τις εξελίξεις της επιστήμης του διαστήματος, διερευνώντας τις εφαρμογές της στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τόσο μέσω των ανακαλύψεων όσο και μέσω της ανάγκης για την αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Πιο συγκεκριμένα, θα συμμετέχει το τμήμα Ε3 με τον εκπαιδευτικό της τάξης κ. Κώστα Μοναστήρα και το ΣΤ1 με τον εκπαιδευτικό της τάξης κ. Χρήστο Τσαρτσαφλή. Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται εντός τάξης, αλλά και εντός του εργαστηρίου Πληροφορικής μαζί με την εκπαιδευτικό Ειρήνη Παπαδοπετράκη. Το Ε3 θα συνεργαστεί με το Δημοτικό Σχολείο Τραγανού Λεχαινών Ηλείας, ενώ το ΣΤ1 με το 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας - Κωστής Στεφανόπουλος!
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών του Ε3 τμήματος με τους συμμαθητές τους, προκειμένου να καλλιεργηθεί η επικοινωνία, η συνεργατικότητα, η ομαδικότητα, αλλά και η συνειδητοποίηση του «ανήκειν» σε ένα ευρύτερο σχολικό κοινωνικό σύνολο με ισότιμη συμμετοχή. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για πρώτη φορά με τους συμμαθητές του σχολείου Τραγανού, να παρουσιάσουν τον εαυτό τους, αλλά και μέρος του έργου με το οποίο θα ασχοληθούν.
Στις 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών του ΣΤ1 τμήματος με τους συμμαθητές τους από το 25ο Δημοτικο Σχολείο Χαλκίδος! Μαζί με τον δάσκαλο του τμήματος κ. Χρήστο Τσαρτσαφλή, τα παιδιά παρουσίασαν τις κατασκευές τους στο πλανητικό σύστημα, παρουσίασαν τους εαυτούς τους και συνομίλησαν με τους συμμαθητές τους. Έδωσαν νέο διαδικτυιακό ραντεβού προκειμένου να παρουσιάσουν την πορεία των εργασιών τους!
Στη συνέχεια και τα δύο τμήματα Ε3 και ΣΤ1, πραγματοποίησαν ένα online ερωτηματολόγιο αρχικής αξιολόγησης του προγράμματος.
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες δράσεις!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, φαινόμενο που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο μάθημα της Πληροφορικής, οι μαθητές όλων των τάξεων είδαν σχετικά βίντεο και παρουσιάσεις, για να εντρυφήσουν σε μια τόσο σημαντική έννοια. Η δράση ολοκληρώθηκε με κουΐζ εμπέδωσης, ζωγραφιές και αφίσες!
Δείτε το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ΕΔΩ.
ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2024
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe/INHOPE των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάθε Φεβρουάριο για την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων. Συνήθως γιορτάζεται τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο. Κατά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, εκατομμύρια άνθρωποι ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.
Όπως πάντα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και ενός καλύτερου διαδικτύου, όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με υπευθυνότητα, σεβασμό, κριτική και δημιουργικότητα. Η εκστρατεία στοχεύει να προσεγγίσει παιδιά και νέους, γονείς και φροντιστές, δασκάλους, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και τη βιομηχανία, τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τους πολιτικούς, για να ενθαρρύνει όλους να παίξουν τον ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου. Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο κίνημα, να συμμετάσχουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου για να φέρει κοντά τους ανθρώπους.
Οι μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, είδαν διάφορες παρουσιάσεις και βίντεο κατάλληλα για την ηλικία τους σχετικά με την Ασφάλεια στο διαδίκτυο και στη συνέχεια έκαναν μια σειρά από τεστ και κουίζ εμπέδωσης, προκειμένου να ενστερνιστούν και να κατανοήσουν τις έννοιες: ασφάλεια στο διαδίκτυο, προσωπικά δεδομένα, ψευδείς ειδήσεις, παραπληροφόρηση κλπ. Η δράση ολοκληρώθηκε με δραστηριότητες για όλες τις τάξεις, ανάλογα με το ηλιακό επίπεδο (ζωγραφική, αφίσες, κόμικ).
Πατήστε ΕΔΩ για το υλικό και τα κουίζ! Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο!
Για τα τμήματα που συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning, η μέρα του Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε ως εξής:
Οι μαθητές του τμήματος Ε1, έφτιαξαν χαρακτήρες (avatars) με το web2.0 εργαλείο Voki, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα για τη Μέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να σενδεθείτε με το padlet και να ακούσετε τα μηνύματα των μαθητών μας!
Στη συνέχεια, έφτιαξαν μια αφίσα στο Canva για τη μέρα Ασφαλούς Διαδικτύου!
Αυτό που τους ενθουσίασε περισσότερο ήταν η διαδικτυακή συνάντηση με τους συμμαθητές των άλλων χωρών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να κάνουν όλοι μαζί ένα online τεστ Kahoot με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο!
Οι μαθητές του τμήματος ΣΤ3 μαζί με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Ειρήνη Παπαδοπετράκη και τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Ρίζο Τζαλακώστα που είναι και οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου έργου eTwinning, συνεργάστηκαν με το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς και το 8ο Δ.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας και έφτιαξαν ψηφιακές ιστορίες για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τις οποίες και εικονογράφησαν με τη βοήθεια του Magic Tool, ενός εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης του Canva! Πιο συγκεκριμένα, κάθε σχολείο έδινε ένα πρόβλημα - πρόκληση, ενώ το δεύτερο απαντούσε στην πρόκληση, δίνοντας μια λύση και ταυτόχρονια κάνοντας την εικονογράφηση!
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να διαβάσετε τις ιστορίες!
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Astro Pi: Mission Zero
Oι μαθητές της ΣΤ' τάξης, πήραν μέρος στην πρόκληση Astro Pi Mission Zero, όπου είχαν ευκαιρία να εκτελέσουν τον κώδικά τους στο διάστημα! Εργάστηκαν σε ομάδες και έγραψαν ένα απλό πρόγραμμα σε γλώσσα Python, για να διαβάσουν μια τιμή από τον αισθητήρα χρώματος και φωτεινότητας ενός υπολογιστή Astro Pi στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στη συνέχεια να την χρησιμοποιήσουν για να ορίσουν το χρώμα φόντου σε μια εξατομικευμένη εικόνα την οποίαν θα δουν οι αστροναύτες/τισσες καθώς κάνουν τις καθημερινές τους εργασίες.
Όλες οι υποβολές μεταφορτώνονται και εκτελούνται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ! Εάν η υποβολή ακολουθεί τις επίσημες οδηγίες και γίνεται από μια επιλέξιμη ομάδα, το πρόγραμμα θα εκτελεστεί στο διάστημα. Οι ομάδες θα λάβουν ένα πιστοποιητικό που δείχνει τη θέση του ISS όταν εκτελέστηκε το πρόγραμμά τους!
Καλή επιτυχία στις ομάδες!!!
Οι παραπάνω ομάδες εκτέλεσαν με επιτυχία τα προγράμματά τους σε Python, τα οποία εμφάνισαν μια εξατομικευμένη εικόνα σε έναν υπολογιστή Astro Pi στον ISS (International Space Station) για να θυμίσουν στους αστροναύτες/τισσες το σπίτι τους! Οι ομάδες έλαβαν ένα πιστοποιητικό που δείχνει τη θέση του ISS όταν εκτελέστηκε το πρόγραμμά τους!
Αποστολή εξετελέσθη!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΝΕΦΟΛΕΞΑ
Οι μαθητές των τάξεων Δ', Ε' και ΣΤ', ευχήθηκαν Καλή Χρονιά
με συννεφόλεξα που έφτιαξαν με το λογισμικό https://wordart.com/!
Στο Α1 τρώμε υγιεινά και γυμναζόμαστε συχνά
Οι μαθητές και μαθήτριες του Α1 μαζί με τη δασκάλα τους κ. Νόνη Τέτου, υποδέχθηκαν με πολλή χαρά την κυρία Κουφάκη Μαρία, διαιτολόγο-διατροφολόγο και μαμά μαθήτριάς μας, για να μάθουν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής. Γνώρισαν τις ομάδες τροφίμων με τη βοήθεια της διατροφικής πυραμίδας, έπαιξαν παιχνίδια με θέμα τη διατροφή, ανακάλυψαν ποιες ομάδες τροφίμων κρύβονται σε διάφορα φαγητά, έλυσαν σχετικούς γρίφους και αινίγματα…
Επίσης, τα παιδιά αναζήτησαν τρόφιμα σε κάθε γράμμα της αλφαβήτας και συμπλήρωσαν το αλφαβητάρι της διατροφής, αλλά βρήκαν και σχετικές λέξεις σε κρυπτόλεξα. Στο τέλος, δόθηκε έμφαση στην αναγκαία κατανάλωση νερού και στη σημασία της άσκησης. Για τον λόγο αυτό, δεν έλειψε ο χορός με τους ήχους τραγουδιών, σχετικών με τη διατροφή. Αποχαιρέτησαν με χαμόγελο και με την υπόσχεση, να τρώνε υγιεινά και να γυμνάζονται συχνά!!
Τέλος, για εμπέδωση γνώσεων, στο εργαστήριο Πληροφορικής οι μαθητές δημιούργησαν με το εργαλείο ζωγραφικής Tux Paint, την πυραμίδα της διατροφής!
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤ1 και ΣΤ3 ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "LIFE IN SPACE"
Την Παρασκευή 15/12, οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ3 επισκέφθηκαν την έκθεση "LIFE IN SPACE" στο Ολυμπιακό κέντρο Γουδή, στο πλαίσιο του eTwinning προγράμματος "The Amplidied Planet"! Εκεί είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Μοναδικές κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας μάγεψαν τους μαθητές μας και δημιούργησαν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα. Περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα τους ταξίδεψαν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Αυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών, τους οδήγησαν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία. Αυτά περιλάμβαναν μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές, βράχο από τη σελήνη και μια παρουσίαση του έργου του Αμερικανού –γερμανικής καταγωγής- μηχανικού, Wernher Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.
Στα 1500 τ.μ. της έκθεσης οι μαθητές μας βρήκαν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως :
- Γιατί είναι σημαντική η διαστημική έρευνα;
- Πώς έχει κατασκευαστεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός;
- Πώς είναι η ζωή των αστροναυτών στο διάστημα;
- Πώς είναι σχεδιασμένη η τουαλέτα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού;
- Πώς κοιμούνται οι αστροναύτες στο διάστημα;
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤ3
Οι μαθητές του ΣΤ3 στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning "The Amplified BLue PlanET (T.A.BL.ET), ασχολήθηκαν με τη δημιουργική γραφή! Πιο συγκεκριμένα, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες διάβασαν ένα κείμενο για λουλούδια και μέλισσες και στη συνέχεια το φιλοτέχνησαν με δικές τους ζωγραφιές. Ακολούθησε η υποβολή υποθέσεων για το συγκεκριμένο κείμενο και η εκτέλεση ενός on line test, προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα των υποθέσεών τους.
Στη συνέχεια, οι μαθητές ενσωμάτωσαν την τεχνολογία δημιουργώντας ένα κινούμενο σχέδιο SCRATCH για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Χρησιμοποίησαν περαιτέρω με τη βοήθεια του Διευθυντή κ. Τζαλακώστα, το πρόγραμμα περιήγησης EO Browser για την παραγωγή timelapse ή τη λήψη φωτογραφιών, εστιάζοντας σε περιοχές που επηρεάστηκαν από πυρκαγιές ή πλημμύρες (πχ. Πάρνηθα Αττικής, Ρόδος, Εύβοια, Θεσσαλία). Στο τέλος, με τη βοήθεια του Copilot της Microsoft, οι μαθητές έγραψαν τη δική τους παράγραφο, διανθίζοντάς την με τα συναισθήματα που τους προκαλούσαν οι εικόνες αυτές.
Δείτε ΕΔΩ το "making of" της δημιουργικής τους γραφής!
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της εικαστικού κ. Στρατάκου, οι μαθητές ζωγράφισαν έναν υπέροχο κήπο με έντονα λουλούδια και μέλισσες, για να οπτικοποιήσουν ακόμη περισσότερο τη δημιουργική τους γραφή.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
Οι μαθητές της Α' δημοτικού, έκαναν Χριστουγεννιάτικες κάρτες με τη βοήθεια του λογισμικού https://www.online-coloring.com/
Οι μαθητές της Β' τάξης χρησιμοποίησαν το εκπαιδευτικό λογισμικό TuxPaint, καθώς και τη φαντασία τους και γέμισαν τις οθόνες των υπολογιστών τους με υπέροχες Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!
Οι μαθητές των τάξεων Γ' και Δ', στόλισαν χριστουγεννιάτικα δέντρα, έπαιξαν κρεμάλα με λέξεις των Χριστουγέννων, προσπάθησαν να σπάσουν τον γρίφο του escape room, να βρουν διαφορές και άλλα πολλά!
Οι μαθητές της Δ', Ε' και ΣΤ' τάξης, χρησιμοποίησαν το web2.0 εργαλείο PosterMyWall, προκειμένου να φτιάξουν υπέροχες Χριστουγεννιάτικες κάρτες! Οι μαθητές του ΣΤ2 τμήματος, στο πλαίσιο διδασκαλίας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις έστειλαν μάλιστα στα αγαπημένα τους πρόσωπα!
Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών έργων eTwinning, οι μαθητές των τμημάτων Ε1 και ΣΤ3, έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους εταίρους τους! Δείτε ΕΔΩ το video των καρτών του Ε1!
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ' ΤΑΞΗΣ
Οι μαθητές της Δ' τάξης εξασκήθηκαν στον κειμενογράφο, γράφοντας τα βιογραφικά τους σημειώματα! Πιο συγκεκριμένα, πρώτα συζητήθηκε στην ολομέλεια η χρησιμότητα του βιογραφικού σημειώματος και στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες στους μαθητές για τη συγγραφή του. Η δραστηριότητα αυτή ολοκληρώθηκε, με τη δημιουργία άβαταρ (με το web2.0 εργαλείο https://avachara.com/ το οποίο και προστέθηκε στο βιογραφικό κάθε μαθητή/τριας. Δείτε στα παρακάτω links τα βιογραφικά σημειώματα των τμημάτων Δ1 και Δ2.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΦΙΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ HALLOWEEN
Το Halloween είναι ένας ετήσιος εορτασμός που λαμβάνει χώρα στις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Οι ρίζες του προέρχονται από το αρχαίο Κέλτικο φεστιβάλ, ονόματι Samhain, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες άναβαν φωτιές και φορούσαν στολές με σκοπό να απωθήσουν τα κακά πνεύματα. Στο πλαίσιο του εορτασμού του Halloween, οι μαθητές χρησιμοποιώντας το web2.0 εργαλείο PosterMyWall. έφτιαξαν υπέροχες εμπνευσμένες αφίσες!
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 2023
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε. Οι μαθητές του σχολείου μας εισήχθησαν στις βασικές αρχές του προγραμματισμού, της αλγοριθμικής σκέψης αλλά και της ψηφιακής ιθαγένειας, με παιγνιώδη τρόπο! Χρησιμοποίησαν σταθερούς και φορητούς υπολογιστές αλλά και τάμπλετ! Μπορείτε να παίξετε και σεις!!
Σκοπός του eTwinning προγράμματος “Living with the Climate Change” είναι οι μαθητές της Ε' τάξης να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν στην Κλιματική Αλλαγή και στις συνέπειες της. Διανύουμε μία εποχή ταχύτατων τεχνολογικών αλλαγών που επιδρούν σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας ενώ παράλληλα οι επιπτώσεις της Κλιματικής κρίσης αποτελούν “μάστιγα” για τον πλανήτη μας. Με γνώμονα λοιπόν την Τεχνολογία για το καλό (Tech 4 Good), οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων από την Ελλάδα, την Κροατία, την Τουρκία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία, θα διερευνήσουν και θα δημιουργήσουν λύσεις αντιμετώπισης της Κλιματικής αλλαγής στον χώρο του σχολικού προαυλίου.
Το πρόγραμμα ευθυγραμμίζεται με τα ευρωπαϊκά πλαίσια Green Comp – The European Sustainability Competence Framework και DigComp 2.2 – The Digital Competence Framework for Citizens. Επιπρόσθετα, οι μαθητές θα ενημερωθούν για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και την Ατζέντα 2030 που ενέκριναν ομόφωνα οι παγκόσμιοι ηγέτες το 2015.
“Οι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σε ένα κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και ευημερούντα, και σε έναν υγιή πλανήτη. Είναι επίσης μια πρόσκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο καθήκον από το να επενδύσουμε στην ευημερία των νέων“, Αντόνιο Γκουτέρες, Γ.Γ ΟΗΕ
Οι μαθητές του Ε1, χρησιμοποιώντας το web 2.0 εργαλείο PosterMyWall, δημιούργησαν αφίσες σχετικά με συγκεκριμένες στατιστικές πληροφορίες που αφορούν στους 17 Παγκόσμιους Στόχους. Οι μαθητές, στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Παγκόσμιων Στόχων (Global Goal Week 2023), καλλιέργησαν τον γραμματισμό δεδομένων και έγιναν fact-ivists, οπτικοποιώντας τις πληροφορίες που άντλησαν από το διαδίκτυο.
Σκοπός του eTwinning προγράμματος "The Amplified Blue Planet: A Journey in STEM, Earth Observation, Artificial Intelligence and Creative Writing for Environmental Awareness", είναι να εμπλέξει μαθητές και εκπαιδευτικούς στα θέματα STEM, Διαστημικής Εκπαίδευσης και Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Μέσω διεθνούς συνεργασίας, τεχνολογίας αιχμής και στην πρακτική επίλυση προβλημάτων, οι μαθητές θα εμβαθύνουν σε ζητήματα του πραγματικού κόσμου και θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία κωδικοποίησης, ρομποτικής, Earth Observations και AI για να προτείνουν λύσεις. Στο πλαίσιο αυτού του έργου, οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε ορισμένες διεθνείς εκδηλώσεις και έργα όπως CodeWeek, ESA Challenges, Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος, η Ημέρα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, το STEM Discovery και οι Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης για να τους παρακινήσουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να αντιμετωπίσουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου , να ευαισθητοποιήσουν σε περιβαλλοντικά ζητήματα και να κατανοήσουν πώς οι Παρατηρήσεις της Γης μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση της Γης και στην ανταπόκριση στην Κλιματική Αλλαγή. Θα χρησιμοποιήσουν τη Δημιουργική Γραφή για να δημιουργήσουν αφήγηση και να παρουσιάσουν τις λύσεις τους, Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί από μαθητές της ΣΤ' τάξης!
Μείνετε συντονισμένοι!
2022-2023
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τις καλοκαιρινές κάρτες των τμημάτων Ε1 και Δ1, σε μορφή περιοδικού (δείτε σε πλήρη οθόνη) ή απλά σκανάρετε τα QRCODEs για να συνδεθείτε απευθείας ! Το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε ήταν το PosterMyWall!
Διαγωνισμός Career Advisers Network: Professionals Go Back to School
Το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό Career Advisers Network: Professionals Go Back to School, που διοργανώθηκε από τους οργανισμούς Career Advisers Network σε συνεργασία με τους οργανισμούς STEM Alliance, SEER και Scientix. Το πρόγραμμα με το οποίο συμμετείχαμε είναι "Το επάγγελμα του Διατροφολόγου και η σημασία της Μεσογειακής Διατροφής". Υπεύθυνη του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η Διατροφολόγος, κυρία Κόμπου Άννα, η οποία με τον κατάλληλο εξοπλισμό εισήγαγε τους μαθητές στον υπέροχο κόσμο της υγιεινής διατροφής. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την σημασία της διατροφικής πυραμίδας στην ζωή μας, έμαθαν να δημιουργούν δικά τους υγιεινά γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και συζήτησαν για την αναγκαιότητα της ύπαρξης των βιταμινών, των ιχνοστοιχείων και γενικότερα των ωφέλιμων τροφών στον οργανισμό μας. Μάλιστα, όλοι είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα υγιεινό πρωινό, με πληθώρα επιλογών (τυρί, αβγά, ψωμί, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γαλακτοκομικά προϊόντα), παρασκευασμένο από την ίδια την κυρία Κόμπου. Έτσι, τρώγοντας υγιεινά στο σχολείο και στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να υποστηρίξουμε το σώμα μας, το μυαλό και τον οργανισμό μας κατάλληλα, ώστε να διαβάζουμε και να ασκούμαστε με όρεξη και ενέργεια! Επίσης, η κα Κόμπου κατάφερε να συνδέσει το επάγγελμά της με το STEM, αλλά και να μιλήσει στους μαθητές για τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός της! Στο τέλος του προγράμματος, μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους μαθητές για την συμμετοχή τους!
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό στέφθηκε με επιτυχία, αφού το σενάριο εφαρμογής (story of implementation) που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Ειρήνη Παπαδοπετράκη, ήταν ένα από τα 6 νίκησαν στο διαγωνισμό και θα συμπεριληφθεί στο αποθετήριο των επαγγελμάτων του οργανισμού Scientix!
Συγχαρητήρια σε όλους!
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 12ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία!
Εννέα μαθητές του τμήματος Ε2, θα παρουσιάσουν το animation που δημιούργησαν με αφορμή την πανελλαδική εκστρατεία ‘Μίλα Τώρα’ του «Χαμόγελου του Παιδιού» ενάντια στον ενδοσχολικό εκφοβισμό. Μπορείτε να παρακολουθήστε την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://minedu-secondary.webex.com/meet/panselin
Γιώργο Σκ. Γιώργο Μ., Θάνο, Δημήτρη, Σπύρο, Μελίνα, Λουiζα, Ελένη και Ρένια, μας κάνετε περήφανους! Μη σταματάτε ποτέ να κυνηγάτε τα όνειρά σας!
Παράδοση επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν στο φεστιβάλ:
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Astro Pi: Mission Zero
Μαθητές της ΣΤ' τάξης, πήραν μέρος στην πρόκληση Astro Pi Mission Zero, όπου είχαν ευκαιρία να εκτελέσουν τον κώδικά τους στο διάστημα! Εργάστηκαν σε ομάδες και έγραψαν ένα απλό πρόγραμμα σε γλώσσα Python, για να διαβάσουν μια τιμή από τον αισθητήρα χρώματος και φωτεινότητας ενός υπολογιστή Astro Pi στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στη συνέχεια να την χρησιμοποιήσουν για να ορίσουν το χρώμα φόντου σε μια εξατομικευμένη εικόνα την οποίαν θα δουν οι αστροναύτες/τισσες καθώς κάνουν τις καθημερινές τους εργασίες.
Όλες οι υποβολές μεταφορτώνονται και εκτελούνται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ! Εάν η υποβολή ακολουθεί τις επίσημες οδηγίες και γίνεται από μια επιλέξιμη ομάδα, το πρόγραμμα θα εκτελεστεί στο διάστημα. Οι ομάδες θα λάβουν ένα πιστοποιητικό που δείχνει τη θέση του ISS όταν εκτελέστηκε το πρόγραμμά τους!
Καλή επιτυχία στις ομάδες!!!
Anonymes
Orestis
Minions1
Sp_boys
Spgirls1
4Pythons
Οι παραπάνω ομάδες εκτέλεσαν με επιτυχία τα προγράμματά τους σε Python, τα οποία εμφάνισαν μια εξατομικευμένη εικόνα σε έναν υπολογιστή Astro Pi στον ISS (International Space Station) για να θυμίσουν στους αστροναύτες/τισσες το σπίτι τους! Οι ομάδες έλαβαν ένα πιστοποιητικό που δείχνει τη θέση του ISS όταν εκτελέστηκε το πρόγραμμά τους!
Ευχαριστούμε από καρδιάς τις ομάδες|:
Anonymes ( Bing, Δανάη, Έλλη, Ίριδα)
Orestis (Ορέστης)
Minions1 (Ηλίας, Ιωάννης)
Sp_boys (Γιάννης, Μάξιμος, Νίκος, Πάρης)
Spgirls1(Δήμητρα, Ειρήνη)
4Pythons (Γιώργος, Δημήτρης, Μάριος, Στέφανος)
Αποστολή εξετελέσθη!!!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ 2023
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Στο μάθημα της Πληροφορικής, οι μαθητές όλων των τάξεων είδαν σχετικά βίντεο και παρουσιάσεις, για να εντρυφήσουν σε μια τόσο σημαντική έννοια. Η δράση ολοκληρώθηκε με κουΐζ εμπέδωσης, ζωγραφιές και αφίσες!
Δείτε το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ΕΔΩ
ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2023
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο.
- Παιδιά και νέοι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν να δημιουργηθεί ένα καλύτερο διαδίκτυο με το να είναι ευγενικοί και να σέβονται τους άλλους ψηφιακούς χρήστες, προστατεύοντας την διαδικτυακή τους φήμη (και των υπολοίπων) και εξερευνώντας ευκαιρίες για δημιουργική διαδικτυακή συμπεριφορά. Μπορούν να απαντήσουν στην αρνητική χρήση του διαδικτύου βοηθώντας τους συνομήλικους τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με διαδικτυακά προβλήματα και καταγγέλλοντας ακατάλληλο και παράνομο περιεχόμενο που μπορεί να συναντήσουν. Πάνω από όλα, τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι πρέπει να ενθαρρύνονται να πάρουν θέση ως ψηφιακοί πολίτες του μέλλοντος, συμμετέχοντας σε ανοιχτές συζητήσεις για το μέλλον του διαδικτύου και κάνοντας τις φωνές τους να ακουστούν.
Οι μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, είδαν διάφορες παρουσιάσεις και βίντεο κατάλληλα για την ηλικία τους σχετικά με την Ασφάλεια στο διαδίκτυο και στη συνέχεια έκαναν μια σειρά από τεστ και κουίζ εμπέδωσης, προκειμένου να ενστερνιστούν και να κατανοήσουν τις έννοιες: ασφάλεια στο διαδίκτυο, προσωπικά δεδομένα, ψευδείς ειδήσεις, παραπληροφόρηση κλπ. Η δράση θα ολοκληρωθεί με δραστηριότητες για όλες τις τάξεις, ανάλογα με το ηλιακό επίπεδο (ζωγραφική, αφίσες, κόμικ).
Πατήστε ΕΔΩ για το υλικό και τα κουίζ! Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο!
Δείτε ΕΔΩ τις δημιουργίες των Χριστουγεννιάτικων καρτών ανά τάξη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 2022
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε. Οι μαθητές του σχολείου μας εισήχθησαν στις βασικές αρχές του προγραμματισμού, της αλγοριθμικής σκέψης αλλά και της ψηφιακής ιθαγένειας, με παιγνιώδη τρόπο! Χρησιμοποίησαν σταθερούς και φορητούς υπολογιστές αλλά και τάμπλετ! Πατήστε στις παρακάτω εικόνες για να δείτε τις δραστηριότητες των μαθητών! Μπορείτε να παίξετε και σεις!!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Παραλαβή βραβείων του 15ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning
2021-2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2022
Συμμετοχή στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022
2020-2021
Η 6η ΑΙΣΘΗΣΗ: Το παιχνίδι από το μέλλον
ΠΕΡΙΟΔΟΣ LOCKDOWN
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ Τ.Π.Ε.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ Τ.Π.Ε.
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ LOCKDOWN
2019-2020
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu) με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί φέτος στις 11/02/2020 σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr) το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Περισσότερες πληροφορίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.saferinternetday.org, όπου συμπεριλαμβάνονται και σύνδεσμοι για τις δράσεις που διεξάγονται σε κάθε χώρα.
Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»
Οι μαθητές της Γ’ τάξης και πιο συγκεκριμένα του τμήματος Γ1, αφού συζήτησαν πως το διαδίκτυο μπορεί να έχει θετική επίδραση στη ζωή τους, πως μπορούν να προστατευτούν από τους κινδύνους που ελλοχεύουν, πως προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα, ποιοι θεωρούνται φίλοι τους στο διαδίκτυο, τι πρέπει να προσέχουν όταν ασχολούνται με το online-gaming, με τη βοήθεια της δασκάλας τους, έφτιαξαν ένα ποίημα για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων. Μετά ζωγράφισαν τις σκέψεις τους και με τις υπέροχες εικόνες τους το διακόσμησαν !
Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα και δείτε τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό !
ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ - 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2020
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ xoxoxo
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 2019
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.
ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Εθνικές και Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας για τα δύο έργα eTwinning "123ART" και "E-Waste Around US". Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές του περυσινού τμήματος Ολοημέρου, καθώς και του περυσινού Ε1 για το κέφι και τη δημιουργικότητά τους! Πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες και τους εταίρους των Έργων!
2018-2019
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ- ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ Δ', Ε' ΚΑΙ ΣΤ'
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Γ' ΤΑΞΗ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΜ. ΣΤ2
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΕΥΧΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ1 ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΙΧΟ
Το "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β' ΤΑΞΗΣ: ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Το "ΟΧΙ" ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β' ΤΑΞΗΣ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1940-ΟΧΙ
To 8o Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς συμμετέχει ενεργά με όλες τις τάξεις (Γ' - ΣΤ') και συνεργάζεται με υπόλοιπα σχολεία από Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία και Τουρκία ώστε να πάρει μέρος και στο codeweek4all challenge και να διεκδικήσει την πιστοποίηση αριστείας στον ψηφιακό γραμματισμό !
Οι μαθητές θα εισαχθούν στις έννοιες του προγραμματισμού μέσα από ελκυστικά και παιγνιώδη περιβάλλοντα, προσαρμοσμένα στις μαθησιακές τους δυνατότητες.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πιστοποίηση αριστείας στον ψηφιακό γραμματισμό :
Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο "Me, The A.I" ! Συγχαρητήρια σε όλους !!
Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το έργο "Me, The A.I" ! Συγχαρητήρια στους μαθητές του περυσινού Δ1 (φετινό Ε1) και σε όλους τους συνεργάτες του έργου !!!
Εφέτος το σχολείο μας, θα συμμετέχει και πάλι σε 2 έργα Etwinning:
Δείτε τις δραστηριότητες των μαθητών όσον αφορά τη διαχείριση των ηλεκτρονικών αποβλήτων
2017-2018
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ E-TWINNING ΕΡΓΟ
"Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. "
Το τμήμα Δ1 σε συνεργασία με σχολεία από τη Ιταλία, την Ελλάδα, την Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία, συμμετέχει στο έργο "Me, the A.I.", με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στις αλλαγές της καθημερινότητά τους που θα επιφέρουν στο άμεσο μέλλον οι έξυπνες συσκευές και η Τεχνητή Νοημοσύνη.
Για να παρακολουθήσετε την πορεία του έργου, κάντε κλικ στη σελίδα του etwinning:
Στις 7 Ιουνίου, έγινε παρουσίαση του έργου από τους μαθητές του Δ1. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους γονείς τους καρέ καρέ την οκτάμηνη πορεία του έργου, μέσα από εργασίες, βίντεο, animation και άλλα πολλά. Στο τέλος δόθηκε και ένα φυλλάδιο, με τις συνοπτικές δράσεις!!
ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΕΡΓΟΥ "ME THE A.,I"
Το δελτίο τύπου με την πορεία του έργου δημοσιεύτηκε στην εκπαιδευτική πύλη Eduadvisor:
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ PROJECT ΕTWINNING στην εκπαιδευτική πύλη Eduadvisor
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Α2 και το Α3
ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ- ΜΑΡΤΙΟΣ 2018
Γ1-ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ
Δείτε αποκριάτικες ευχές από το τμήμα του ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ
ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
Με αφορμή την ημέρα εορτασμού του Ασφαλούς Διαδικτύου, έγιναν μια σειρά από παρουσιάσεις σε όλα τα τμήματα του Δημοτικού. Διαθέσιμο υλικό μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΥΛΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Στη συνέχεια, οι μαθητές κλήθηκαν να φτιάξουν ηλεκτρονικούς τοίχους με διάφορες θεματικές ενότητες όπως: διαδικτυακός εκφοβισμός, ασφάλεια στα κοινωνικά δίκτυα, ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο, δημιουργία ισχυρού κωδικού πρόσβασης, ασφαλείς στο διαδίκτυο, say nο κλπ.
Ε1-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
ΣΤ1-ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΣΤ2-ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε μετά από πρόταση της ομάδας των "Young Advisors" και έχει σκοπό να φέρει σε επαφή το κοινό και κυρίως τους νέους και τα παιδιά, με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις νέες τεχνολογίες.
Λένε οι Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα στην Ελλάδα: «Η βασική ιδέα πίσω από την Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι να δείξει πώς ο προγραμματισμός μπορεί να βοηθήσει να ζωντανέψετε τις ιδέες σας, να κάνει τον προγραμματισμό πιο προσιτό και να απομυθοποιηθούν οι δεξιότητες που χρειάζονται για να μάθει κάποιος να προγραμματίζει. Αν είστε λοιπόν μέλος του προσωπικού ενός σχολείου, ένας μαθητής, ένας προγραμματιστής, ένας νέος, ένας γονέας, ένας δάσκαλος ή μια επιχείρηση - τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να σχεδιάζετε την εκδήλωση σας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και να την βάλετε στο χάρτη μας, στην ιστοσελίδα του Codeweek.eu.
Το σχολείο μας έλαβε μέρος για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικα που διεξάχθηκε σε όλη την Ευρώπη από τις 7 έως τις 22 Οκτωβρίου 2017! Μαθητές από την τρίτη έως την έκτη δημοτικού, έπαιξαν παιχνίδια προγραμματισμού, ζωντάνεψαν τις ιδέες τους και απομυθοποίησαν ακόμη μια φορά τις δεξιότητες που χρειάζονται για να μάθει κάποιος να προγραμματίζει: https://code.org/learn (ενδεικτικά παιχνίδια online).
Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο "Zero-One" 2016-2017!!
Συγχαρητήρια σε όλους γι' αυτήν την προσπάθεια !! Μα πάνω από όλα στους μαθητές του ολοήμερου τμήματος που δούλεψαν για να γίνει το έργο αυτό πραγματικότητα !!
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ
2016-2017
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2017
ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ 2016
2015-2016
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
Δείτε επίσης την ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (Πρώην ΤΤ)
Δείτε μερικά δείγματα από τις εργασίες των μαθητών μας:
καθώς και ηλεκτρονικές ευχές για το Πάσχα:
ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται οι μαθητές μας, οι αυριανοί Ευρωπαίοι σύγχρονοι πολίτες, να ενημερωθούν, να ασχοληθούν, να προβληματιστούν καθώς και να εμπλακούν σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
«Με βάρκα την Ευρώπη», οι μαθητές ταξίδεψαν νοητά και στις 28 χώρες-μέλη της Ε.Ε και μέσα από το ταξίδι τους αυτό, προσπάθησαν να οπτικοποιήσουν αλλά και να διαχύσουν τις νέες τους εμπειρίες.
κάντε κλικ στο Teachers for Europe
ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΩ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ
Τι είναι το Europe Code Week;
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε μετά από πρόταση της ομάδας των "Young Advisors" και έχει σκοπό να φέρει σε επαφή το κοινό και κυρίως τους νέους και τα παιδιά, με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις νέες τεχνολογίες.
Το σχολείο μας έλαβε μέρος για πρώτη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικα που θα διεξάχθηκε σε όλη την Ευρώπη από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου 2015.
Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο !!