8ο Δημοτικό Κηφισιάς

Δ/νση Π.Ε. Β' ΑΘΗΝΑΣ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αθλ. Εκδηλώσεις Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017: «Αθλούμαι ΧαράΖΩ το μέλλον»

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017: «Αθλούμαι ΧαράΖΩ το μέλλον»

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2017

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η «4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» με θεματικό άξονα για το σχολικό έτος 2017-2018 «Αθλούμαι - ΧαράΖΩ το μέλλον", αντικαθιστώντας τα μαθήματα με δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι ? ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ? έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Στο σχολείο μας, πραγματοποιήθηκαν για όλες τους μαθητές, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, τόσο στο προαύλιο του σχολείου, όσο και στο κλειστό γυμναστήριο. 

 

 

Στις τάξεις, έγιναν διαδραστικές συζητήσεις, ανάγνωση κειμένων, άρθρων, καθώς  δημιουργία κολάζ και αφισών από τους μαθητές.

  

   

Παράλληλα, έγιναν προβολές για τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και ταινίες μικρού μήκους που στόχο είχαν να προβληματίσουν μικρούς και μεγάλους, να αναδείξουν την πίστη που μπορούμε να έχουμε στον εαυτό μας και τη σημασία του αθλητισμού. Δείτε μερικά από αυτά:

 

ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΞΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΤΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

The Last Pick  Jeremy Lin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αθλ. Εκδηλώσεις Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017: «Αθλούμαι ΧαράΖΩ το μέλλον»