8ο Δημοτικό Κηφισιάς

Δ/νση Π.Ε. Β' ΑΘΗΝΑΣ

Αυτές τις ημέρες που τα παιδιά θα παραμείνουν σπίτι καλό είναι να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία εποικοδομητικά μαζί με τα παιδιά μας. Παρακάτω παραθέτω κάποια χρήσιμα προγράμματα που μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή για να απασχολούνται τα παιδιά στο σπίτι αυτές τις μέρες. Έχουν σχέση με το μάθημα της πληροφορικής αλλά κάποια από αυτά συνδέονται και με το γνωστικό τους αντικείμενο.Επίσης παραθέτω και χρήσιμους συνδέσμους που μπορούν να επισκεφτούν τα παιδιά.

Προγράμματα ζωγραφικής:
1. TuxPaint (http://www.tuxpaint.org)

2. Drawing for Children https://www.senteacher.org/getfile/windows/13/

3. Ζωγραφική και τεχνητή νοημοσύνη https://www.autodraw.com

και https://quickdraw.withgoogle.com

4. Ζωγραφίζουμε εύκολα και γρήγορα εντυπωσιακές ζωγραφιές http://weavesilk.com

5. Sebran’s ABC – Free Software for kids https://online.seterra.com/en/p/sebran

6.GCompris Educational Software www.gcompris.net

7.Ζωγραφική με άμμο https://thisissand.com/

Γλώσσα Α’-Β’ ή Γ’-Δ’ (δημιουργία κόμικς, κάρτες, προσκλήσεις) και
Μαθηματικά Α’-Β’ ή Γ’-Δ’ http://ts.sch.gr/software

Δημιουργία παζλ:  https://www.jigsawplanet.com

www.jele.gr Α’-Β’-Γ’ τάξη

http://kids.oasp.gr εκπαιδευτικό λογισμικό σχετικά με σεισμό

https://www.abcya.com/games/

Για εισαγωγή σε προγραμματισμό:

Code org https://code.org

Blocky https://blocky.games/?lang=el

Scratch junior https://www.scratchjr.org/

https://www.brainpop.com/games/runmarco/


https://studio.code.org/s/course1/stage/3/puzzle/1

Για μεγαλύτερα παιδιά (Δ’-Ε’-Στ’ τάξεων) είναι και ολα τα παραπάνω αλλά και τα ακόλουθα:

Γλώσσα E’ ή Στ’ και Μαθηματικά Ε’ ή Στ’ http://ts.sch.gr/software

Δημιουργία εννοιολογικών χαρτών Kidspiration και Popplet – www.popplet.com

Δημιουργία σταυρόλεξων https://crosswordlabs.com

WordArt (δημιουργία σύννεφο-λέξεων) - https://wordart.com

Δημιουργία αφισών, λογότυπα, κάρτες και άλλα Postermywall https://www.postermywall.com

Δημιουργία κολάζ photocollage (https://www.photocollage.com)

Storyboardthat https://www.storyboardthat.com/

Libre Office https://el.libreoffice.org

Scratch https://scratch.mit.edu/

Παιχνίδια Λογικής https://www.plastelina.net/game4.html

Μαθήματα δακτυλογράφησης  https://sense-lang.org/typing/tutor/keyboardingEL.php

Δημιουργία παζλ https://www.jigsawplanet.com

Animated GIFs https://giphy.com/

Παιχνίδια γνώσεων με το Brain Sponge http://software.i-nous.org/quiz/index.php?r=1

Χάρτες της Google https://www.google.gr/maps/

Κατασκευές Origami  https://www.origamiway.com/

SaferInternet4Kids - Προτάσεις για ποιοτικό χρόνο μπροστά στην οθόνη https://saferinternet4kids.gr/nea/playandlearn/

Και κάπως έτσι μάς αποχαιρέτησε το Γ2 τμήμα την τελευταία ημέρα του σχολείου! Ευχαριστούμε την κ. Κατερίνα Πρωτοπαπά και τους μαθητές της Γ2 τάξης για την καλοκαιρινή έκπληξη! Καλό καλοκαίρι παίδες! Να περάσετε τέλεια με τους δικούς σας και με το καλό να ξαναβρεθούμε στις 7 Σεπτεμβρίου!!

   

 

 
    

 Αγαπημένοι μας μαθητές!

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες!

 Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, ευχόμαστε καλή επιστροφή στο σχολείο μας, 

τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020

Μένουμε ασφαλείς και σε επικοινωνία!!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Αγαπητοί γονείς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από Δευτέρα, 1-6-2020, θα επαναλειτουργήσει το σχολείο, τηρώντας απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ-ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας θα τηρείται απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών και ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα διδασκαλίας ορίζεται σε δεκαπέντε (15), εάν η χωρητικότητα της αίθουσας το επιτρέπει.

Κατόπιν τούτου, κάθε τμήμα θα χωριστεί σε δύο υποτμήματα, καθένα από τα οποία θα έρχεται στο σχολείο εκ περιτροπής, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από τους εκπαιδευτικούς του κάθε τμήματος.

Την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας, οι μαθητές του 1ου υποτμήματος θα προσέρχονται και θα παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες ΔευτέραΤετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του 2ου υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του α΄ υποτμήματος θα προσέρχονται και θα παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, θα συνεχίζει να λειτουργεί η σχολική μονάδα και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Οι απουσίες των μαθητών/μαθητριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον εσείς, ως γονέας ή κηδεμόνας τους, ή υποβάλετε υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/μαθήτρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 64) και την υπ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/οικ.8030/18.3.2020 κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β 928), ή σε τυχόν μεταγενέστερο της παρούσας  απόφασης, νόμο ή υπουργική απόφαση, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

Για την αποφυγή συγχρωτισμού έχει αναδιαμορφωθεί το ωράριο των διδακτικών ωρών και των διαλειμμάτων για τις τάξεις από Α΄- Στ΄. Οι ώρες έναρξης (8:15) και λήξης των μαθημάτων (13:15) παραμένουν οι ίδιες.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται από τις τρεις εισόδους του σχολείου από 8:00-8:15:

1η είσοδος: η κεντρική είσοδος του σχολείου για τις τάξεις Α΄ και Β΄ και για τους μαθητές που μεταφέρονται με το λεωφορείο (οι οποίοι θα είναι οι μισοί)

2η είσοδος: η είσοδος γκαράζ για τις τάξεις Γ΄ και Δ΄

3η είσοδος: η είσοδος του γυμναστηρίου Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ, για τις τάξεις Ε΄ και Στ΄.

Οι μαθητές θα προσέρχονται ένας ένας στην τάξη του, χωρίς να γίνεται η πρωινή συγκέντρωση στην αυλή. Εκεί θα τους υποδέχεται πάντα ο δάσκαλος που διδάσκει στο τμήμα την πρώτη ώρα.

Μπαίνοντας στην τάξη θα βάζουν στα χέρια τους αντισηπτικό και θα κάθονται σε συγκεκριμένες θέσεις καθημερινά.

Το ολοήμερο, και η πρωινή υποδοχή κατά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων δεν θα λειτουργήσουν και οι μαθητές-μαθήτριες θα σχολάνε καθημερινά στις 13:15, ενώ η αποχώρησή τους θα γίνεται τμηματικά με προτεραιότητα στις μικρότερες τάξεις. Παρακαλούμε κατά την αναμονή των παιδιών σας, να τηρείτε τις αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας και καλό θα ήταν να μην εισέρχεστε στο εσωτερικό του σχολείου, παρά μόνο, εφόσον έχετε ζητήσει συνάντηση τηλεφωνικά.   

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 • Σας ενημερώνουμε πως για προληπτικούς λόγους έχει ήδη πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου
 • Στις αίθουσες διδασκαλίας θα υπάρχουν αντισηπτικά
 • Θα γίνεται φυσικός εξαερισμός όλων των χώρων και των αιθουσών διδασκαλίας.
 • Για την αποφυγή συγχρωτισμού έχει αναδιαμορφωθεί το ωράριο των διδακτικών ωρών και των διαλειμμάτων για τις τάξεις από Α΄-Στ΄. Οι ώρες έναρξης (8:15) και λήξης των μαθημάτων (13:15), παραμένουν οι ίδιες.
 • Στη σχολική ομάδα έχει οριστεί υπεύθυνος εκπαιδευτικός για τον COVID-19 και ο αναπληρωματικός του. Έχει επίσης διαμορφωθεί συγκεκριμένος χώρος, όπου θα οδηγείται για τις πρώτες βοήθειες ο μαθητής που θα εμφανίζει συμπτώματα του ιού και θα ενημερώνεται άμεσα ο γονέας του.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ

 • Η χρήση προστατευτικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική, παρόλα αυτά παρακαλούμε να προμηθεύσετε τα παιδιά σας με υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια και χαρτομάντηλα, τα οποία θα έχουν καθημερινά στην τσάντα τους.
 • Σας παρακαλούμε να ελέγχετε πως έχουν πάντοτε τα απαραίτητα αναλώσιμα στην κασετίνα τους, ώστε να μην χρειαστεί να τα δανειστούν από συμμαθητές τους. Δεν ανταλλάσσουμε τα πράγματά μας (βιβλία, τετράδια, μολύβια, γόμες κλπ). Δε θα μοιράζονται φωτοτυπίες και η διόρθωση θα γίνεται από τον πίνακα. (αυτοδιόρθωση).
 • Τα παιδιά είναι απαραίτητο να έχουν το παγουρίνο/μπουκαλάκι με νερό, ώστε να αποφεύγεται η επαφή με τη βρύση. Καλό είναι να μην πιάνουν το φαγητό τους με τα χέρια (να χρησιμοποιούν χαρτοπετσέτα ή πιρουνάκι. Θα τρώνε στην τάξη). Δε θα πίνουν νερό από τις βρύσες στην αυλή.
 • Το κυλικείο του σχολείου θα παραμείνει κλειστό σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 • Στις τουαλέτες θα προσέρχονται ένας ένας και θα πλένουν τα χέρια τους για 20 δευτερόλεπτα. Θα τα σκουπίζουν με χαρτί κουζίνας και θα πετάνε το χαρτί στον κάδο απορριμμάτων. Θα υπάρχει εκπαιδευτικός στην είσοδο που θα επιβλέπει.
 • Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που είναι αναρτημένες στο σχολείο, να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής (αποφυγή στενής επαφής, βήξιμο και φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντηλο, σωστό πλύσιμο χεριών) .
 • Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε με γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά το παιδί και ενημερώστε το σχολείο.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα υποτμήματα κάθε τάξης και χρήσιμες οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην ιστοσελίδα του σχολείου καθώς και στην eclass στην ενότητα «Ανακοινώσεις».

 

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία

Με εκτίμηση

 

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Α1Α2Α3Β1Β2Γ1Γ2Γ3Δ1Δ3Ε1Ε2ΣΤ1ΣΤ2


ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ  

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΤΕ !

ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ COVID-19

ΠΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ COVID-19

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

ανακοινώθηκε η εγκύκλιος για τις εγγραφές των μαθητών στην Α΄τάξη Δημοτικού καθώς και για τις εγγραφές στο Ολοήμερο και την Πρωινή ΖώνηΟι εγγραφές για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄τάξη θα γίνουν από 15-5-2020 έως 29-5-2020Αφού διαβάσετε την εγκύκλιο, παρακαλείσθε να τηλεφωνείτε στο σχολείο, πριν την προσέλευσή σας, για να κλείσετε ραντεβού, προκειμένου να καταθέσετε την αίτησή σας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επίσης καλό είναι, να μη δημιουργηθεί συνωστισμός και να κρατάμε τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.): σωστή χρήση μάσκας, φυσική απόσταση, υγιεινή των χεριών, χρήση υγρού αντισηπτικού.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή σε  Πρότυπο Γυμνάσιο, υποβάλλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζεται με  Κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής  Διακυβέρνησης, έως την 20η Ιουνίου 2020. Μετά την υποβολή της αίτησης, οι αιτούντες/ούσες λαμβάνουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δήλωσαν αποδεικτικό υποβολής που φέρει τον κωδικό και το κλειδί της αίτησης.  Παρακαλείσθε να ενημερωθείτε μέσω των αρχείων, εφόσον επιθυμείτε ο  μαθητής/τρια να λάβει μέρος στη δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή του/της σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο.

Συνημμένα θα βρείτε  δύο αρχεία σχετικά με: α) την Εισαγωγή μαθητών/τριών  και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ.) για το σχολικό έτος 2020-2020 και β) τις Ηλεκτρονικές αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

 

Με εκτίμηση
Η Δ/ντρια
Μαυράκη Μένια